București, sector 1, Calea Victoriei nr. 155

Vreau Să Ajut?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

ASOCIAȚIEI ANTREPRENORI PENTRU DEZVOLTARE

Atingerea obiectivelor împreună

În calitate de organizație non-profit dedicată promovării dezvoltării economice, sociale și civice în România, Asociația se bazează pe sprijinul generos al donatorilor și sponsorilor pentru a-și finanța activitățile și inițiativele. Donația sau sponsorizarea dumneavoastră poate avea un impact semnificativ asupra capacității Asociației de a-și îndeplini misiunea, inclusiv organizarea de conferințe și dezbateri publice, dezvoltarea de politici publice, promovarea bunelor practici de guvernare și încurajarea antreprenoriatului și a capitalului local.

Sprijinind Asociația, investiți în viitorul României și contribuiți la prosperitatea și bunăstarea pe termen lung a cetățenilor săi. Donația sau sponsorizarea dvs. poate fi adaptată pentru a răspunde obiectivelor și preferințelor dvs. specifice, iar partenerilor noștri le oferim o serie de oportunități de recunoaștere și vizibilitate. Alăturați-vă nouă în construirea unei Românii mai puternice pentru un viitor mai bun și explorați opțiunile de sponsorizare și donații de pe această pagină. Împreună, putem crea o schimbare pozitivă și impulsiona progresul pentru toți.

ASAP.D

DONEAZĂ 3,5%

Direcționează  3,5% pentru asociațiile ce furnizează servicii sociale acreditate. Conform Ordinului nr. 80/2022 privind plata contribuțiilor sociale, poti direcționa cota de 3,5% pentru pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel putin un serviciu social licentiat, în condițiile legii.

Doneaza 3.5% ASAPD

Întrebări frecvente

Furnizorii de servicii sociale acreditați sunt entități nonprofit și unități de cult care au cel puțin un serviciu social licențiat conform legii. Aceste entități oferă servicii precum asistență medicală, educație, consiliere și alte servicii sociale persoanelor aflate în nevoie.

Puteți direcționa 3,5% din contribuțiile dumneavoastră sociale prin completarea unui formular special și transmiterea acestuia către autoritățile relevante. Formularul include numele și numărul de identificare fiscală al entității nonprofit sau al unității de cult pe care doriți să o sprijiniți.

Da, puteți alege entitatea nonprofit sau unitatea de cult pe care doriți să o sprijiniți, atâta timp cât este un furnizor de servicii sociale acreditat, cu cel puțin un serviciu social licențiat în conformitate cu legea.

Prin direcționarea a 3,5% din contribuțiile dumneavoastră sociale către furnizorii de servicii sociale acreditați, sprijiniți organizații care oferă servicii esențiale persoanelor aflate în nevoie. Contribuția dumneavoastră poate ajuta la îmbunătățirea calității vieții persoanelor și familiilor vulnerabile și poate contribui la dezvoltarea unei societăți mai echitabile și mai drepte.

Da, există anumite limitări și restricții privind direcționarea a 3,5% din contribuțiile sociale către furnizorii de servicii sociale acreditați. De exemplu, valoarea totală a contribuțiilor nu poate depăși 3,5% din venitul dumneavoastră brut și există anumite reguli privind momentul și depunerea formularului special. Pentru mai multe informații sau asistență, ne puteți contacta.

ASAP.D

DONEAZĂ 20%

Potrivit art.8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condiţiile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind Sponsorizarea, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

a) 3% din cifra de afaceri;
b) 20% din impozitul pe profit datorat.

Procedura este simplă: se calculează suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit al companiei şi se încheie un contract de sponsorizare cu Asociația Antreprenori pentru Dezvoltare (ASAPD)

Cheltuielile sunt deductibile, deci costurile pentru companie sunt zero.
Sponsorizarea este total deductibilă din impozit, dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal (să nu fie mai mare de 3% din CA şi 20% din impozit)

Direcţionaţi 20% din impozitul pe profitul companiei dumneavoastră către Asociația Antreprenori pentru Dezvoltare (ASAPD), prin încheierea unui contract de sponsorizare.

Doneaza 20% ASAPD

Întrebări frecvente

Asociația Antreprenorilor pentru Dezvoltare (ASAPD) este o organizație non-profit care promovează dezvoltarea economică și socială prin sprijinirea antreprenoriatului și a capitalului românesc, îmbunătățirea guvernanței și a eforturilor anticorupție, precum și prin promovarea educației și a sănătății.

Pentru a sponsoriza ASAPD, compania dumneavoastră poate calcula 20% din impozitul pe profit și poate încheia un contract de sponsorizare cu organizația. Astfel, 20% din venitul impozabil al companiei dumneavoastră va fi direcționat pentru a sprijini activitățile ASAPD.

Da, cheltuielile asociate cu sponsorizarea ASAPD sunt deductibile, ceea ce înseamnă că costul pentru companie este zero. Acest lucru face ca sponsorizarea ASAPD să fie o modalitate eficientă de a sprijini dezvoltarea socială și economică, reducând în același timp obligațiile fiscale.

Da, există limite în ceea ce privește suma de sponsorizare care poate fi deductibilă fiscal. Codul fiscal impune o limită de cel mult 3% din cifra de afaceri și 20% din impozit pentru contribuțiile de sponsorizare. Se recomandă consultarea unui consilier fiscal pentru a asigura respectarea acestor limite.

Sponsorizarea ASAPD este o modalitate prin care companiile pot contribui la dezvoltarea socială și economică a României și pot susține creșterea mediului de afaceri și a antreprenoriatului. În plus, sponsorizarea ASAPD poate ajuta companiile să își reducă obligațiile fiscale și să își îmbunătățească imaginea publică, demonstrând un angajament față de responsabilitatea socială a întreprinderilor.

Sari la conținut